Συρία: Ψεύδεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του σημερινού 12/10 Τύπου. Διαβάστε ακόμη για την χθεσινή 11/10 αποκαλυπτική έρευνα του 24h, με τίτλο Ο «κύκλος των χαμένων επενδύσεων» στη Κύπρο.


 

“Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις ψευδείς δηλώσεις του που έχουν ως στόχο να δικαιολογήσουν την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στη Συρία”, αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, με την οποία διαψεύδει ότι υπήρχαν όπλα στο αεροπλάνο.

“Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και στερούνται βάσης. Το αεροπλάνο δεν μετέφερε κανένα απαγορευμένο υλικό και κανένα όπλο. Αυτή που παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο όσον αφορά την πολιτική αεροπορία είναι η Τουρκία η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση που διαβάστηκε από τη δημόσια τηλεόραση της Συρίας, τονίζει ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν “δεν είναι αξιόπιστες”.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι το φορτίο του αεροπλάνου περιλάμβανε πυρομαχικά και εξοπλισμό που προέρχονταν από ένα ρωσικό οργανισμό και είχαν ως παραλήπτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Οι ρωσικές Αρχές διέψευσαν επίσης ότι υπήρχαν όπλα μέσα στο αεροπλάνο.

Πηγή ΚΥΠΕ