Σύσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

 


Διαβάστε επίσης για το “λουκέτο” που ετοιμάζεται να βάλει η British Airways σε τμήμα της στην Κύπρο. Διαβάστε ακόμα, «Xoυβαρντάδες Υπουργοί χωρίς… λεφτά».


 

Για τον σκοπό αυτό, έχουν φτάσει στη Νέα Υόρκη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ, παρότι δεν αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις μέχρι τις προεδρικές εκλογές, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μία ανάλυση του πού βρίσκονται τα πράγματα και τί μπορεί να γίνει μετά τον Φεβρουάριο.

«Πρόκειται για εσωτερικές συσκέψεις και δεν υπάρχει πέραν τούτου κάτι άλλο», είπε.

Στις συσκέψεις θα παρίσταται και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Τζέφρεϊ Φέλτμαν.

Διπλωματικές πηγές θεωρούν βέβαιη τη συζήτηση και του εγγράφου που ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Εθνη με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις που σημειώθηκαν στα τέσσερα χρόνια των συνομιλιών. Στην υποβολή του εγγράφου, που αναμενόταν για γίνει τέλη Οκτωβρίου, φαίνεται ότι έχει δοθεί μικρή αναβολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ντάουνερ πρόκειται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν και αντιπροσώπους των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Πηγή ΚΥΠΕ