Τα σχόλια της συνέντευξης Χριστόφια στον Οδυσσέως

 

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως να έκανε Πρεμιέρα με ένα δυνατό χαρτί, όμως πρεμιέρα είχαν και οι συζητήσεις για την συγκεκριμένη εκπομπή στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Μερικοί θεώρησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο δημοσιογράφος τον Πρόεδρο δεν ήταν καθόλου πιεστικός αλλά αντίθετα «ευγενικός». 

Ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Κωνσταντίνος Οδυσσέως , δεν άφησε τα σχόλια να περάσουν απαρατήρητα , αναρτώντας στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το πιο κάτω μήνυμα  «Κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο πιεστικός και κάποιοι άλλοι ότι κινήθηκα στα όρια της ευγένειας και των ισορροπιών που είναι αυτονόητα όταν ένας δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από τον αρχηγό του κράτους, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί του».

Ενώ συνέχισε ξεκαθαρίζοντας τον λόγο που ακολούθησε την συγκεκριμένη γραμμή δημοσιογραφικής συνέντευξης,  γράφοντας στο προφίλ του : «Απαντώντας σε σχόλια φίλων πριν από τη συνέντευξη, έγραψα ότι θα υπέβαλλα τις ερωτήσεις μου (σαν δημοσιογράφος και όχι σαν δημόσιος κατήγορος) με την επιβαλλόμενη ευγένεια και αυτό ακριβώς έκανα. Αν η συνέντευξη αφορούσε μόνο την διακυβέρνηση και την τρέχουσα επικαιρότητα θα υπήρχε ο χρόνος να επιμείνω για περισσότερες απαντήσεις σχετικά με την οικονομία. Όμως επρόκειτο για μια συνέντευξη τύπου «προφίλ» και ως εκ τούτου ήταν «εφ΄όλης της ύλης». Νομίζω πάντως ότι λέχθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα και αξίζει κανείς να την παρακολουθήσει».

Φαίνεται πως η συνέντευξη του Προέδρου Χριστόφια στον κ.Οδυσσέως άφησε πικρή γεύση, ίσως γιατί κάποιοι είτε δεν μπορούσαν να τον είχαν καλεσμένο στην εκπομπή τους είτε διότι κάποιοι θεωρούσαν πως αν είχαν τον Πρόεδρο σε μια τέτοια συνέντευξη θα τον «ξεζούμισαν».