Την Πέμπτη θα δικαστεί ο Βαξεβάνης


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ», έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το πρωί της Δευτέρας στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και τελικά πήρε αναβολή.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, περίπου 100 πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, με τον δημοσιογράφο να δηλώνει: «Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Ο,τιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις», ενώ κάλεσε την εισαγγελία να δείξει «την ίδια ευαισθησία που δείχνει στο πρόσωπό μου και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα σήμερα μεγάλη εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα Λαγκάρντ αλλά δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση». 

Ο δημοσιογράφος ανέφερε και πάλι το περιστατικό με την εφημερίδα που πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε λίστα με ονοματεπώνυμα καλλιτεχνών που φοροδιαφεύγουν, αλλά δεν κινήθηκε καμία διαδικασία εναντίον της. «Τις προηγούμενες εβδομάδες δημοσιεύθηκαν σε μεγάλη εφημερίδα τα ονόματα καλλιτεχνών και δίπλα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα», είπε και συνέχισε: «Πριν από λίγο καιρό η ίδια η πολιτεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα οροθετικών γυναικών για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και με αυτή την λογική έβγαλα τη λίστα και δεν υπάρχει καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων».