Το ΕΔΚ προσβλέπει στον ενεργειακό ρόλο της Κύπρου

 

Σε δηλώσεις τους στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος και του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δημοκρατών, που φιλοξενεί το ΕΥΡΩΚΟ στη Λευκωσία, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Κύπρος μελλοντικά θα είναι στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Τους δύο Συμπροέδρους του ΕΔΚ καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος είπε ότι αύριο 19/10 στο συνέδριο θα συζητηθούν οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, η αραβική Ανοιξη καθώς και θέματα ενέργειας, με τη συμμετοχή ειδικών ομιλητών γι’ αυτά τα θέματα.

Ο Francois Bayron, Πρόεδρος του Γαλλικού Κόμματος “Κίνηση Δημοκρατών”, ανέφερε ότι “είμαστε εδώ για να εκφράσομε τη φιλία μας στους Κυπρίους και να εξετάσουμε μαζί τους τη νέα κατάσταση στον ενεργειακό τομέα και το ρόλο που θα διαδραματίσει η Κύπρος στην Ευρώπη στο μέλλον σε αυτόν τον τομέα”.

Εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στον αγώνα της Κύπρου καθώς και την αισιοδοξία του για το μέλλον του νησιού.

Ο Francesco Rutelli, Πρόεδρος του Ιταλικού Κόμματος “Συμμαχία για την Ιταλία”, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία του ΕΥΡΩΚΟ στη Λευκωσία, σημειώνοντας ότι “οι θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ στο Κυπριακό είναι και δικές μας”.

 

Σημείωσε τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, λέγοντας ότι η δημοκρατική Κύπρος είναι στην καρδιά της Μεσογείου και στην καρδιά της Ευρώπης.

“Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Κύπρο στη δύσκολη αυτή οικονομική καμπή όπως γίνεται για άλλες χώρες. Η νέα προοπτική για αποθέματα ενέργειας μπορεί να δώσει μια στρατηγική ελπίδα για την Κύπρο για ενεργειακή επάρκεια”, συμπλήρωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ