Το Πεκίνο στηρίζει την ανεξαρτησία της ΚΔ

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός συνεχάρη τον κ. Xinsheng για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Liu ανέφερε ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά ότι η κυριαρχία, ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν σεβαστές, και τονίζει την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβούλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.  

O κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Κίνας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 

Ο Πρέσβης της Κίνας διαβίβασε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Κατά τη συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας και εκφράστηκε η κοινή βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς».