Τουρκικές διαφορές για τις σημαίες στο ΑΕΛ- Φενέρ

Ένας από τους δύο συνδέσμους της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα δεσμεύτηκε να μη φέρουν σημαίες τα μέλη του, ενώ ο δεύτερος σύνδεσμος δηλώνει το αντίθετο. Η διοίκηση της ομάδας διαψεύδει την πληροφορία ότι υπέγραψε δήλωση σχετικά με τις σημαίες.

Πριν από μερικές μέρες, ένας από τους δύο συνδέσμους οπαδών της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα, υπέγραψε τη σχετική δήλωση. Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Αλί Τζανσού, πρόεδρος του δεύτερου συνδέσμου δηλώνει ότι τα μέλη του συνδέσμου θα μπουν στο γήπεδο με τις σημαίες τις οποίες και θα εκθέσουν, «αν οι Ελληνοκύπριοι εκθέσουν ελληνικές σημαίες».

«Εμείς δε συμπεριλάβαμε το θέμα της σημαίας στη δήλωση όπως έκανε ο άλλος σύνδεσμος. Απλώς αναφέραμε προφορικά στα μέλη μας τα περί απαγόρευσης» λέει ο Τζοσκούν και σημειώνει: «Σεβόμαστε την απόφαση για να μην υπάρξει προβοκάτσια. Λάβαμε απόφαση από κοινού με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε. Με ενόχλησε κι εμένα η απόφαση αυτή, αλλά φροντίσαμε να μην ζημιωθεί η ομάδα. Αλλά παρόλα αυτά θα υπάρξουν οπαδοί που θα φέρουν σημαίες στον αγώνα».

Σε δήλωσή του επίσης στη «Χουριέτ», ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου οπαδών της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα ΧασάνΤαλκίνογλου υποστηρίζει ότι «δεν έχουν σημασία αυτά που γράφονται περί δέσμευσης. Εμείς αναφέρουμε στους οπαδούς που παίρνουν εισιτήριο ότι μπορούν να φέρουν σημαίες. Η «ελληνοκυπριακή» Αστυνομία, όπως χαρακτήρισε την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας έχει γνωστοποιήσει ότι θα επιτρέψει τις σημαίες. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με την «ελληνοκυπριακή» Αστυνομία, η οποία μας ανέφερε ότι άλλαξε την προηγούμενη απόφασή της». 

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε διέψευσε την πληροφορία ότι υπέγραψε δήλωση με την οποία αποδέχτηκε την «απαγόρευση σημαίας», τονίζοντας πως ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΛ και της Φενέρμπαχτσε κρίθηκε εκ μέρους της UEFA ως αγώνας υψηλού κινδύνου και πως «η ομάδα μας έχει την υποχρέωση να υπογράψει τη δήλωση ότι οι οπαδοί μας που θα παρακολουθήσουν τον εκτός έδρα αγώνα θα αποδεχθούν τους όρους της UEFA».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι σύνδεσμοι της Φενέρμπατχσε στα κατεχόμενα, «με δική τους πρωτοβουλία, έθεσαν στους οπαδούς προς υπογραφή την εν λόγω δήλωση προσθέτοντας ορισμένα άρθρα».

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία, μας ανακοίνωσαν ότι θα μπορούν οι οπαδοί της “Φενέρ” να φέρουν Τουρκικές σημαίες, όχι όμως Τουρκοκυπριακές.

Πηγή: ΚΥΠΕ