Νέα θερμά επεισόδια Τουρκίας- Συρίας (vid)

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πυρά έπληξαν αγροτική περιοχή στο Γιαγλαντατζί, κοντά στο χωριό Γκιουβετσί, στα σύνορα με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Το πρακτορείο επισήμανε πως τα τουρκικά στρατεύματα απάντησαν αμέσως στα συριακά πυρά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα.

Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Χθες (05/ 10) το απόγευμα, ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε αντίποινα, μετά από βολές όλμου που δέχθηκε στο έδαφός της από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού ΝΤV, οι συριακές οβίδες έπληξαν τη μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού.

Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις, διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.