Βουλή Vs Κεντρική Τράπεζα (vid)

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Mega, τα κοινοβουλευτικά κόμματα εμφανίζονται ενοχλημένα με την Κεντρική Τράπεζα καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από την απάντηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη στην επιστολή για ενημέρωση αναφορικά με τους όρους εντολής που δόθηκαν στο διεθνή οίκο Alvarez & Marsal για την έρευνα στις τράπεζες και τα αίτια που οδήγησαν στη δεινή οικονομική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη ημερομηνίας 16 Οκτωβρίου αναφέρει ότι η έρευνα έχει στόχο την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής υπέστησαν ζημιές και χρειάστηκαν κρατική στήριξη.

Στην απάντησή του, ο κύριος Δημητριάδης αναφέρει ότι διερευνάται η επέκταση των τραπεζών στο εξωτερικό και οι συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίστηκε η αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες.

Το θέμα συζητήθηκε  στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων οι οποίοι θεωρούν ελλειπή την ενημέρωση και ως εκ τούτου η Βουλή αποφάσισε να απευθυνθεί με νέα επιστολή προς τον Διοικητή της ΚΤ ζητώντας κατάχρηση των όρων εντολής που δόθηκαν προς τον διεθνή οίκο και το εύρος της έρευνας.