Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Λευκωσίας μετά την βροχή


 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκωσίας ο κ. Γιωρκάτζης επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα και συνομίλησε με δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν.

Αξιολογώντας την κατάσταση και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά τα συνεργεία προχωρούν στον καθαρισμό δρόμων και υποστατικών από τις λάσπες και τις πέτρες που παρέσυραν οι βροχές.

Στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ στην Παλλουριώτισσα, η οποία πλήγηκε περισσότερο και ιδιαίτερα στην οδό Αμμοχώστου,  το πρόβλημα παρατηρήθηκε από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που εισέρρευσαν στον ανοιχτό χάνδακα «Κατέβα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οπως αναφέρεται, οι Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος προχώρησαν από τον Αύγουστο μέχρι και τον Σεπτέμβριο στον πλήρη καθαρισμό του οχετού, όμως οι μεγάλες ποσότητες νερού και η ανεξέλεγκτη κατάσταση στη νεκρή ζώνη δημιούργησαν τα ψεσινά προβλήματα. 

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων για  την επέκταση του γεφυριού στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε σε περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού να μπορούν να διέρχονται χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα», αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας.

Προσθέτει ότι με την ολοκλήρωση των έργων στην οδό Αγίου Ιλαρίωνος και την πλήρη λειτουργία των οχετών των ομβριών υδάτων δεν θα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Πάγιο αίτημα του Δήμου Λευκωσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η βελτίωση και η κατασκευή των λεωφόρων Καλλιπόλεως, Κέννεντυ στην Παλλουριώτισσα, Αγίου Ιλαρίωνος και η διάνοιξη του γεφυριού στην οδό Αμμοχώστου στην περιοχή ΣΟΠΑΖ.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι έχει ζητηθεί τα έργα αυτά να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα για υλοποίησή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.