Ξύπνησε από κώμα πριν την αφαίρεση οργάνων (pics)

Ο λόγος για την 19χρονη Carina Melchior, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Aarhus στη Δανία. Σύμφωνα με την DailyMail, oι γιατροί μετά από αυτή την εξέλιξη έπεισαν την οικογένεια ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και τους πρότειναν να δωρίσουν τα όργανά της.

Την ώρα που γιατροί προετοιμάζονταν για να της αφαιρέσουν τα όργανα, η 19χρονη άνοιξε τα μάτια της και κούνησε τα πόδια της. Σήμερα αναρρώνει σ ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης και μάλιστα μπορεί και περπατάει, μιλάει και ιππεύει και το αγαπημένο της άλογο!

Οι γονείς του κοριτσιού, που στάθηκε την τελευταία στιγμή τυχερή και έζησε, αποφάσισαν να μηνύσουν τους γιατρούς του νοσοκομείου και μάλιστα καταγγέλλουν πως κάτι ύποπτο βρίσκεται πίσω από την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους. Όπως αναφέρει η DailyMail το παιδί τους νοσηλευόταν μόλις 3 ημέρες και οι γιατροί βιάστηκαν να τους πείσουν πως δε θα ζήσει και έτσι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

O πατέρας της Kim δήλωσε στη Δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet για τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν “Οι ληστές με τις λευκές μπλούζες την εγκατέλειψαν  πολύ γρήγορα γιατί ήθελαν ένα δωρητή οργάνων”.

Η νεαρή είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό τον περασμένο Οκτώβριο. Η περιπέτεια της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το κορίτσι που δε θα πεθάνει”. Η υπόθεση έχει προκαλέσει δημόσια συζήτηση στη Δανία. Όπως έγινε γνωστό το υπουργείο υγείας καταρτίζει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις δωρεές οργάνων. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του  Aarhus ζήτησαν  συγγνώμη και είπαν ότι έκαναν λάθος. 

Η Carina διασωληνωμένη:

Το αυτοκίνητο της νεαρής:

Η Carina πριν το ατύχημα:

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.