ΥΠΕΣ: Επιδίωξη ο ισορροπημένος επιμερισμός των επιπτώσεων της κρίσης

 

Ωστόσο η Κυβέρνηση επιδιώκει, όπως ανέφερε, «ο καθένας να αναλάβει το βάρος ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες».

Η Υπουργός Εσωτερικών, η οποία μιλούσε σε εκδήλωση του Δήμου Λάρνακας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είπε ότι από το Έπος του ’40, «πάντα θα αντλούμε δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίζουμε και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και αντιξοότητες των σημερινών αγώνων».

«Δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία, απορρίπτοντας, όπως τότε, την εύκολη επιλογή και δίνοντας τον δικό μας μεγάλο αγώνα για την επανένωση του τόπου και για την έξοδο από τις συμπληγάδες της οικονομίας» επεσήμανε η κ. Μαύρου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Με ρεαλισμό και συνέπεια σε αρχές, ανέφερε, «καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για άρση της κατοχής και επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας λύσης δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής και δεν θα κουραστούμε να δηλώνουμε ότι η διχοτόμηση είναι καταστροφική για την πατρίδα μας».

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η διχοτόμηση δεν μπορεί να διασφαλίσει μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια για τον τόπο, προσθέτοντας πως οι συνθήκες, με το πέρασμα του χρόνου, θα διολισθαίνουν προς το χειρότερο.

Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται την παρέλευση του χρόνου για να ενισχύει τα κατοχικά τετελεσμένα επί του εδάφους.

Η αδυναμία να καταλήξουμε σε συμφωνία, συνέχισε, δεν είναι απότοκο της συμφωνημένης βάσης λύσης, αλλά οφείλεται στην άρνηση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να συνεργαστούν για μια τέτοια λύση και στη φιλοσοφία τους να προωθήσουν λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, η κ. Μαύρου είπε ότι «τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν κοινωνικό κόστος».

Επιδίωξη μας, όπως ανέφερε, «είναι οι όποιες επιπτώσεις να επιμεριστούν όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα και ορθολογικά και ο καθένας να αναλάβει το βάρος ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες».

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην εξυγίανση της οικονομίας, στη στήριξη της ανάπτυξης, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και τόνισε τη σημασία της ενότητας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, με την πεποίθηση ότι τις σημερινές δυσκολίες θα διαδεχθούν πολύ καλύτερες μέρες στο σύντομο μέλλον.

Η κ. Μαύρου εξέφρασε την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού στις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα ο λαός της Ελλάδας, με την ευχή σύντομα η Ελλάδα να πάρει ξανά το δρόμο της προόδου και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ