ΥΠΕΞ: Περίοδος επιβολής νεοοθωμανισμού και του νεοφασισμού

 

Προσθέτοντας πως το να κατέχεις έδαφος ενός άλλου ανεξάρτητου κράτους δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα νέο είδος φασισμού.

Η κ. Μαρκουλλή, μιλώντας μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην Πάφο, απέτισε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και για ένα κόσμο όπου δεν θα ισχύει η καταπίεση και η κατοχή. Ο Ελληνισμός, συνέχισε, έδειξε στον κόσμο το 1940 ότι είναι μια γενιά η οποία ξέρει να αγωνίζεται για τα μεγάλα αγαθά της Δημοκρατίας.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός που είχε το δικό του μερίδιο στον μεγάλο αυτό αγώνα, συμπλήρωσε, ζει το δικό του δράμα για 38 ολόκληρα χρόνια.

Η Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ευχήθηκε οι εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ αλλά και όλα τα κράτη να αντιληφθούν επιτέλους, όπως είπε, ότι αυτό που κάνει η Τουρκία στην Κύπρο σήμερα δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά κάτι που θα πρέπει να εκλείψει από όλη την Ευρώπη αφού το έδαφος που κατέχει η Τουρκία είναι ευρωπαϊκό με δέκα χιλιάδες χρόνια ιστορία.

Με το όραμα της σημερινής μέρας κατέληξε, το όραμα της ελευθερίας, η κυπριακή Πολιτεία θα συνεχίσει τον αγώνα της για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της και να επανενώσει τον τόπο. 

Πηγή ΚΥΠΕ