Υπό κράτηση μέχρι 13 Δεκεμβίου οι ύποπτοι για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου είχε αποφασίσει χθες την παραπομπή των τριών ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ωστόσο ανέβαλε για σήμερα την απόφαση του κατά πόσον οι τρεις κατηγορούμενοι θα παρέμεναν  υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης τους ή θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ήδη στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υποστήριξε χθες ότι οι ύποπτοι πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία παραπομπής τους στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας  επειδή υπάρχει κίνδυνος μη προσέλευσης τους στη δίκη, αφού λόγω της σοβαρής πιθανότητας καταδίκης τους, μπορεί να φύγουν από την Κύπρο.

Ωστόσο οι δικηγόροι υπεράσπισης των υπόπτων έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων όπως χρηματική εγγύηση και απαγόρευση απομάκρυνσης τους από τη χώρα, καθώς και εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα του καθενός, 2-3 φορές τη μέρα.

Σημειώνεται ότι χθες αργά το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι ο 27χρονος από το Ακάκι και ο 42χρονος από την Περιστερώνα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την ίδια υπόθεση. Οι δύο αναμένεται να κατηγορηθούν αργότερα με τη συμπλήρωση των εξετάσεων και ερευνών της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ