ΥΠΠ: Στηριξη πολιτείας στο έργο των εκπαιδευτικών

 

Σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι η προσφορά τους, από την προδημοτική μέχρι και την πανεπιστημιακή βαθμίδα, αναγνωρίζεται και εκτιμάται.

“Είναι μια σημαντική και πολύτιμη προσφορά προς τα παιδιά και τους νέους μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε ως τόπος και ως λαός. Το μέλλον της νέας γενιάς και το μέλλον της πατρίδας μας εξαρτάται από τη δική σας δραστήρια συμμετοχή στο εγχείρημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Εκφράζω την ευαρέσκειά μου για την ενεργή και εποικοδομητική συμβολή σας σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα”, προσθέτει.

Ταυτόχρονα, εκφράζει την απεριόριστη εμπιστοσύνη του στο έργο που επιτελούν και στη βούλησή τους να συμβάλουν με τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες σας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου σχολείου.

“Είμαι βέβαιος πως με όλες σας τις δυνάμεις θα συνεχίσετε να στηρίζετε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, διαμορφώνοντας τους αυριανούς πολίτες και την κοινωνία του μέλλοντος”, σημειώνει.

Η 5η Οκτωβρίου, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, έχει καθιερωθεί από την UNESCO και τη Διεθνή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών (Education International) ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό τους ρόλο στην κοινωνία.

Είναι η μέρα, σημειώνει, που σηματοδοτεί τους αγώνες των εκπαιδευτικών όλου του κόσμου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την οριοθέτηση των υποχρεώσεών τους.

“Σε μέρες πραγματικά δύσκολες για όλη την ανθρωπότητα και για κάθε πολίτη χωριστά, ο εορτασμός της Ημέρας των Εκπαιδευτικών μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε, για μια ακόμα φορά, τη σημασία της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών για έναν κόσμο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους, ενώ αναδεικνύει επίσης την ιδιαίτερη συμβολή των εκπαιδευτικών στην δημιουργική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο”, προστίθεται στο μήνυμα.

Αναφέρει ότι η έμφαση της φετινής Ημέρας των Εκπαιδευτικών, που είναι η ανάδειξη και αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου των εκπαιδευτικών στη βελτίωση της ζωής των νέων, αντανακλά πλήρως τις απόψεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυπριακής πολιτείας για τους εκπαιδευτικούς.

“Πρόκειται για μια σαφή έκκληση προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναγνωρίσουν τον κρίσιμο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί στη μεταμόρφωση της ζωής των εκπαιδευομένων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης”, καταλήγει στο μήνυμα του, ο Υπουργός Παιδείας.

Πηγή ΚΥΠΕ