Αποκαλυπτικό 24H: Kρέμασαν τα κουτάλια και παίζουν τάβλι


Διαβάστε επίσης τις αντιδράσεις κομμάτων για το Μνημόνιο. Διαβάστε ακόμα έξι στους δέκα Κύπριους λένε “Ναι” στο Μνημόνιο.


Ένα προκλητικό σκηνικό στήνεται από τον περασμένο Αύγουστο στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Οι έξι μάγειροι άνδρες και γυναίκες οι οποίοι πληρώνονται από το κράτος για να μαγειρεύουν στους σπουδαστές αστυνομικούς πάνε κανονικά στην εργασία τους όχι για να μαγειρέψουν αλλά για να περάσουν την ώρα τους, να πουν τα δικά τους να παίξουν τάβλι και ακολούθως να σχολάσουν, συνήθως πολύ πριν την ώρα τους.

Ο λόγος είναι διότι η Αστυνομική Ακαδημία είναι κλειστή από τον Αύγουστο αφού λόγω κρίσης δεν υπάρχουν νέες προσλήψεις στο σώμα και άρα δεν φοιτούν και νέοι σπουδαστές.

Στα πλάνα που βλέπετε παρακάτω από την κάμερα του 24Η είναι στο εσωτερικό των μαγειρίων της κλειστής για τους σπουδαστές Ακαδημίας.


Μαγειρεία Ακαδημίας Αστυνομίας από 24hcomcy

Όλα βρίσκονται στη θέση τους κανείς δεν μαγειρεύει, η κουζίνα είναι κλειστή.

Κάποιοι μάγειροι βρίσκονται σε διπλανό γραφείο και κουβεντιάζουν, άλλοι κάνουν βόλτες, άλλοι απουσιάζουν και άλλοι παίζουν τάβλι.

Το γεγονός εξόργισε την ηγεσία της αστυνομίας η οποία απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών ενημερώνοντας για την κατάσταση.

Η αστυνομία ζήτησε όπως οι μάγειροι μεταφερθούν σε άλλη κυβερνητική εργασία αφού ουσιαστικά πληρώνονται και δεν δουλεύουν και να πάνε έτσι χαμένα τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες όταν ζητήθηκε στους μαγείρους από αξιωματικούς της αστυνομίας να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν σε κάποιες άλλες εργασίες στη Ακαδημία αυτοί αρνήθηκαν πεισματικά.

Στην απαντητική επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών προς την αστυνομία ζήτησε από την ηγεσία της δύναμης όπως αναθέσει άλλα καθήκοντα στους μάγειρες αλλά με την συγκατάθεση τους.

Όταν τους ξαναζητήθηκε και επίσημα από την αστυνομία αυτοί αρνήθηκαν και πάλι, να ασχοληθούν με κάποια άλλη εργασία.

Απεστάλη, δεύτερη και τρίτη επιστολή από την ηγεσία της αστυνομίας ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών  την άμεση μετακίνηση των μαγείρων αλλά και ενημερώνοντας για την άρνηση τους να χρησιμοποιηθούν προσωρινά σε κάποια άλλη εργασία.

Η νέα απάντηση που έλαβε η αστυνομία από το υπουργείο Οικονομικών εδώ και καιρό είναι να παραμείνουν οι μάγειροι στην θέση τους μέχρι να βρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου κάποιο άλλο μέρος να τους πάνε.