Ελλάδα: Στη Βουλή το Μνημόνιο 3 (vid)


Διαβάστε επίσης για την κάθοδο της Τρόικα στην Κύπρο. Διαβάστε ακόμα για το πιστόλι που βρήκε η αστυνομία.


 

Από τους 217 βουλευτές που ψήφισαν, 47 είπαν “ναι”  και 170 “όχι”. Συνεπώς απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας. Την ίδια ώρα περίπου ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Περίπου στις 12:50 ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου 3, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δε συμμετείχε στη διαδικασία το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε από μακριά την ψήφο της, καθώς λείπει σε αποστολή στο εξωτερικό. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης μπερδέυτηκε και στην αρχή, είπε ότι η ίδια ψήφισε “ΝΑΙ”.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής επέλεξε να στείλει SMS. Έξαλλη η Λιάνα Κανέλλη καθώς μπέρδεψαν και το δικό της “ΝΑΙ”, με “ΟΧΙ”. Φώναζε για αρκετά λεπτά από την γαλαρία των κοινοβουλευτικών εδράνων. Απουσία έγραψαν στην Αλέκα Παπαρήγα.

Δείτε το βίντεο με το πώς άναψαν τα αίματα στην Βουλή, για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας ή όχι του Μνημονίου 3.

 

Περίπου κατά τη 13:00 ξεπέρασαν την “μπόρα” στην Βουλή και η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας διεξάγεται σε ομαλούς ρυθμούς και στη συνέχεια. Αυτή την στιγμή ψηφίζει η βόρεια Ελλάδα. Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα καταθέτουν το δικό τους “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αποχώρησε από την Βουλή, μαζί με τους βουλευτές του. Άγνωστη η ώρα της επίστροφής του. Πάντως από την ονομαστική ψηφοφορία διαπιστώνεται ότι δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό σε υπουργικές αποστολές. Χωρίς την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία 

Αυτή την στιγμή επαναλαμβάνουν τον κατάλογο με τους απόντες. Σε αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην διαδικασία. Νωρίτερα, την άρνησή της να γίνει ψηφολέκτης εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα 

Ολοκληρώθηκε περίπου στη 13:20 η ονομαστική ψηφοφορία επί της αντισυνταγματικότητας των σκληρών και επώδυνων μέτρων και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων αυτή την ώρα

Εν τω μεταξύ για αντιποίηση αρχής κατηγορεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τους ελέγχους βουλευτών του κόμματος σε αστυνομικούς με πολιτικά, στη χθεσινή διαδήλωση.

Κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη 13:30 από εργαζομένους και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Διοικ Μεταρρύθμισης, με ‘άμεση όμως την. έφοδος των ΜΑΤ, τερματίστηκε τελικά η κατάληψη του υπουργείου από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.