Δραματικές Εξελίξεις: Ψάχνουμε 350εκ για να μην πάμε σε στάση πληρωμών


Διαβάστε επίσης, “Πωλήθηκε σπάνιο διαμάντι αξίας 21.480.000 δολάρια” και “150 εκατομμύρια έδωσε η Κυβέρνηση για ενοίκια”.


 

Είναι βέβαιο πια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε την Τρόικα μέχρι την Παρασκευή με αποτέλεσμα το Προεδρικό να αναζητεί πια τρόπους εξεύρεσης 350εκ. ευρώ για τις ανάγκες του Δεκεμβρίου  Η κατάσταση στα ταμεία του κράτους είναι τραγική και η Τρόικα γνωρίζει αυτά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει ρευστότητα από τους ημικρατικούς οργανισμούς, μια κίνηση που είναι μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας. Ωστόσο αν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα, σενάριο αρκετά απομακρυσμένο πια, τότε η κυβέρνηση θα ζητήσει μια βραχυπρόθεσμη στήριξη (κοινώς κάποια χρήματα μπροστά) για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του Δεκεμβρίου.

Πάντως, κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει ότι η Τρόικα ακόμη και σε μια πιθανή συμφωνία με την Λευκωσία θα πει “ναι” σε μια βραχυπρόθεσμη στήριξη καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. 

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο 24Η, εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτή την στιγμή “έχουμε ανάγκη για να βγει ο Δεκέμβρης”.