Καύσωνας με 44 βαθμούς στην Αυστραλία


Διαβάστε επίσης για τον σύγχρονο Νώε και την κιβωτός του.


Αύριο σε κάποιες περιοχές της Βικτώριας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, η ανώτατη θερμοκρασία θα φθάσει τους 44 βαθμούς και ίσως σημειωθεί νέο ρεκόρ. Στη Μελβούρνη, η ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία για αύριο είναι 38 βαθμοί.

Ο καύσωνας που αναμένεται την Πέμπτη έχει θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επικεντρώνει κυρίως την προσοχή της στη βόρεια Βικτώρια όπου υπάρχει ξηρή βλάστηση και βρίσκεται στα σύνορα της Ν.Ν. Ουαλλίας όπου ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές.

Το κύμα καύσωνα έρχεται μετά από τις χθεσινές σφοδρές καταιγίδες στη Μελβούρνη, όπου δημιουργήθηκε χάος με καθυστερήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και πάνω από 3.000 κεραυνούς. Ένας από αυτούς έπεσε στο σπίτι συμπαροίκων, την οικογένεια Γ. Αντωνόπουλου, πάνω από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο μικρός τους γιος. “Λες και έπεσε βόμβα στο σπίτι”, περιέγραψε το γεγονός, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Λίγα λεπτά νωρίτερα ένα άλλο σπίτι πήρε φωτιά, από κεραυνό και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αν οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδευτούν και από ισχυρούς ανέμους, προβλέπεται ότι θα ξεσπάσουν πυρκαγιές.

 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.