5000 νέες θέσεις από το φυσικό αέριο (vid)

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη, ο οποίος μίλησε στο Mega, ανέφερε πως το Υπουργείο επεξεργάζεται τρία σενάρια για διοχέτευση φυσικού αερίου προς Ευρώπη και Ασία.

«Από το ’14 ή και από το ’13 αν είμαστε έτοιμοι, θα θέλουμε γύρω στις πέντε χιλιάδες κόσμο να εργάζονται στα έργα υποδομής τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ στον τόπο», δήλωσε ο κ. Κασίνης.

Ο διευθυντής υπηρεσίας ενέργειας ανέφερε πως μελετούνται τα τρία σενάρια και θα ληφθεί υπόψη για το πόσο θα πηγαίνει στην ΕΕ και πόσο στην Ασία.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την υπηρεσία ενέργειας, τα τέσσερα οικόπεδα στα οποία έδωσε το έναυσμα διαπραγμάτευσης το υπουργικό συμβούλιο, έχουν αποθέματα φυσικού αερίου μεγαλύτερα από αυτά του οικοπέδου 12.

Οι διαδικασίες στα τέσσερα οικόπεδα θα αρχίσουν στις 12 Νοεμβρίου και αναμένεται πως θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα αφού τα συμβόλαια των οικοπέδων είναι έτοιμα.

Ο Σόλων Κασίνης ανέφερε επίσης πως “θα ολοκληρώσουμε τις σεισμικές έρευνες σε ένα χρόνο μετά την υπογραφή των συμβολαίων και σε ένα χρόνο μετά θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις”.