Α. Κυπριανού: Πρέπει να ξεκαθαριστούν οι εκκρεμότητες πριν υπάρξει συμφωνία

 

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο επίσκεψης του στα γραφεία της ΑΗΚ στη Λεμεσό, και κληθείς να σχολιάσει την καταρχήν συμφωνία μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας και Τρόικας, ο κ. Κυπριανού είπε πως “δεν μπορεί να υπάρξει υπογραφή ενός μέρους συμφωνίας, αλλά πρέπει να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για αυτά τα ζητήματα”, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστό ακόμη ποιό είναι το περιεχόμενο της κατάληξης που είχαν οι συζητήσεις.


 

Διαβάστε επίσης το εφιαλτικό μέλλον της γης από υπερθέρμανση. Δοιαβάστε ακόμα για το Yugo που θέλει να γίνει BMW.


 

Παρόλα αυτά, συνέχισε, “υπάρχουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα τα οποία για εμάς είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στην όποια συμφωνία και τα οποία αφορούν τη διαχείριση του φυσικού αερίου, και το μεγάλο ερώτημα κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε οποιουσδήποτε εκτός Κύπρου”.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε ο κ.Κυπριανού, δεν θα συναινέσει “σε ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών που έχουν τεράστια σημασία και για την εθνική ασφάλεια του τόπου αλλά και την οικονομία του τόπου”, ενώ αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό δήλωσε πως “οι προτάσεις που έχουμε ακούσει να υποβάλλονται από την πλευρά της Τρόικας είναι τέτοιες, που θα διαλύσουν ότι κτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως θα πρέπει, τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και ο κάθε πολίτης να απαντήσουν στο ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε αυτά τα πράγματα και συμπλήρωσε ότι, “η δική μας η άποψη είναι όχι και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτά τα ζητήματα και ελπίζω και εύχομαι, η επιμονή μας να είναι ενιαία και καθολική και κάποιοι να μην λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι σε αυτήν την προσπάθεια”.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του στην ΑΗΚ, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως αυτή στέλνει το μήνυμα υποστήριξης στους ημικρατικούς οργανισμούς, “οι οποίοι θεωρούμε ότι έχουν εξυπηρετήσει τη χώρα μας σε καιρούς πάρα πολύ δύσκολους και είναι παρά πολύ σημαντικοί”, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούμε αυτές τις επιχειρήσεις, αυτούς τους οργανισμούς, να τους ξεπουλήσουμε στον ιδιωτικό τομέα”.

“Εμείς στηρίζουμε το ανταγωνισμό και λέμε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει κάθε δυνατότητα, εάν θέλει, να προχωρήσει σε παροχή υπηρεσιών, αλλά δεν μπορεί να πάρει μια έτοιμη επιχείρηση, η οποία λειτούργει όπως την καλοκαρδισμένη μηχανή, έχει εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο, τα οποία χρησιμοποιούνται για σκοπούς δημόσιας ωφελείας”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ