ΑΚΕΛ: Διαψεύδει τον Χ. Γεωργιάδη

 

Ο κ. Ευαγόρου κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απολογηθεί, διαφορετικά θα μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στα μάτια του κυπριακού λαού”.

Όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, σε ερώτηση του κ. Ποταμίτη αν ενδεχομένως μαγειρεύονται τα αποτελέσματα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «υπονομεύεται η αξιοπιστία τους για πολιτικούς λόγους”.

“Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ”, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου, “έχει εκτοξεύσει λάσπη ενάντια στο ΑΚΕΛ και τους Βουλευτές του, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για παρεμβάσεις στην Κεντρική Τράπεζα και τις έρευνες που διεξάγει”.

“Ως ΑΚΕΛ”, δήλωσε ο κ. Ευαγόρου, “τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Κανένας Βουλευτής του ΑΚΕΛ δεν είχε συνάντηση με οποιονδήποτε που διεξάγει έρευνα για τις τράπεζες” και “ο Χάρης Γεωργιάδης ψεύδεται ασύστολα, ψεύδεται, παραπληροφορεί και συνειδητά, από μέρους του Συναγερμού, επιχειρεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία των ερευνών”.

Χαιρετίζοντας, “με ικανοποίηση, τα ζηλευτά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Κυβέρνηση στον τομέα του Τουρισμού”, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι, “σε μιαν περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, παγκοσμίως, η Κυβέρνηση έχει επιτύχει αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 11% και των εσόδων από τον τουρισμό κατά 13% μέσα στο 2011” και, “παρά τη θεαματική αύξηση του 2011, η αύξηση στις αφίξεις συνεχίσθηκε και κατά το 2012, φθάνοντας μέχρι το Σεπτέμβρη στο 4,6%, με θεαματική αύξηση κατά 8,1%στα έσοδα”.

“Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, τα συνολικά έσοδα από τον Τουρισμό αναμένεται να πλησιάσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το 2012”, είπε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας πως “αυτά τα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία”, αλλά “οφείλονται στη συντονισμένη δράση που έχουν αναπτύξει το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο ΚΟΤ και στην προώθηση του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου του ΚΟΤ, με κύριους άξονες τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την υλοποίηση έργων υποδομής”.

Οφείλονται, επίσης, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου, “στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για έκδοση θεωρήσεων εισόδου, στο συντονισμό με Ισραήλ, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο με στόχο την παροχή κοινών τουριστικών πακέτων και στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων με την Κύπρο”.

Πηγή ΚΥΠΕ