Αλετράρης: Ανέδειξε τον καλύτερο οινοχόο στην Πάφο


Διαβάστε επίσης, “Μαλάς: “Διχοτομικές οι πολιτικές Αναστασιάδη-Λιλλήκα”.


Η Κυβέρνηση στηρίζει εκδηλώσεις οι οποίες, προβάλλουν τα αμπελοοινικά μας προϊόντα ανέφερε απόψε (25/11) ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης σε χαιρετισμό στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Καλύτερου Οινοχόου 2012 που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων στην Πάφο.

Ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό και παράλληλα μια σημαντική εκδήλωση που άπτεται του αμπελοοινικού γίγνεσθαι του τόπου μας.

Σημείωσε ότι αποδεδειγμένα πλέον ο ρόλος του οινοχόου είναι πολύ σημαντικός στην οινογαστρονομία, διότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, τόσο στο φαγητό όσο και στο ποτό, θα πετύχει τον βέλτιστο δυνατό συνδυασμό τους, βοηθώντας τα να αναδείξουν το ένα το άλλο σε μία αρμονία γεύσεων και αρωμάτων.

“Ο Διαγωνισμός συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των οινοχόων μας, οι οποίοι πλέον έχουν να επιδείξουν επαγγελματισμό και κατάρτιση εφάμιλλη των πλέον καταξιωμένων ξένων συναδέλφων τους”, σημείωσε.

Απευθυνόμενους στους οινοχόους ο κ. Αλετράρης είπε ότι “η δική σας επαγγελματική τάξη, συνέχισε, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επικοινωνίας με τον τουρίστα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι σημαντική η συνεισφορά σας στην καλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας στον τομέα αυτό”.

Είπε πως για πρώτη φορά φέτος, ο διαγωνισμός τέθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων, γεγονός που σίγουρα συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της επίτευξης των ζητούμενων στόχων, διότι παρέχεται η ευκαιρία αξιοποίησης των εμπειριών και γνώσεων που κουβαλά το Συμβούλιο στη διοργάνωση τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση του Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου.

Επίσης, κατέληξε, μέσα από τον Διαγωνισμό καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η αμφίδρομη σχέση και συνεργασία των διαφόρων συναρμόδιων φορέων, κυβερνητικών και μη, στον αμπελοοινικό τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ