Ανοιχτά όλα τα θέματα των τραπεζών

 


Διαβάστε επίσης για τα πρώτα συμπεράσματα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και για την απάνθρωπη νομοθεσία  των τελών κυκλοφορίας.


 

Το μεγάλο αγκάθι που λέγετε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα συζητηθεί σε λίγη ώρα ωστόσο όλα δείχνουν πως χωρίς την τελική έκθεση της Pimco για τις Τράπεζες που θα δείχνει ποιες είναι οι τελικές ανάγκες της, δεν πρόκειται να υπάρξει συνολική συμφωνία με την Τρόικα. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε και χθες πως για να συμφωνήσει στο μνημόνιο θα πρέπει το δημόσιο χρέος να είναι βιώσιμο. Οι πληροφορίες για ενδιάμεση έκθεση της Pimco δείχνει πως υπάρχει φως στο τούνελ. 

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα “Χαραυγή” η Τρόικα αποκάλυψε τις προθέσεις της για το θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ESM παραπέμποντας το θέμα στη σύνοδο κορυφής του δεκεμβρίου κάτι που αναμένεται να κάνει και η Ισπανία. 

Για το θέμα του συνεργατισμού θα συζητηθεί η  πρόταση της Κεντρικής Τράπεζας και της Κυβέρνησης για την υιοθέτηση του Ολλανδικού μοντέλου Rabobank ενώ στο τραπέζιτης συζήτησης θα μπει και η απαίτηση της τρόικας για αύξηση του δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων από 8% σε 10% κάτι που ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Λευκωσία.