Ανησυχίες στην Πάφο για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Αυτό αναφέρει σε επιστολή προς τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Πάφου, Γεροσκήπου, Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας, που απέστειλε η Ομάδα Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Προγράμματος Εκδηλώσεων «Πάφος 2017».


Διαβάστε επίσης, “Λιλλήκας: Μη εφαρμογή μνημονίου αν υποθηκεύει το ΦΑ” αλλά και φοβού του διαρρήκτες και δώρα φέροντες.


 

Η Ομάδα εκφράζει στην επιστολή ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με την έγκαιρη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού  Πάφος 2017, την ανεξαρτησία της Επιτροπής, το διορισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αλλά και την πορεία και την υλοποίηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017.

Η Ομάδα Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Προγράμματος Εκδηλώσεων «Πάφος 2017» σχολιάζει στην επιστολή την αντιπαράθεση που έχει παρατηρηθεί σε σχέση με το Οργανόγραμμα του Πάφος 2017 και την σύσταση του Οργανισμού τις τελευταίες ημέρες στην Πάφο και επικαλείται τις υποδείξεις που περιλαμβάνονται στην τελική αναφορά που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επιλογής, καλώντας τις Δημοτικές Αρχές να τις λάβουν σοβαρά υπόψη έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του θεσμού σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής, η Πάφος συστήνεται για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας λόγω της συνοχής, της φιλοσοφίας, της ποιότητας του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προγράμματος που έχει προταθεί.

Στις συστάσεις της Ομάδας Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Προγράμματος Εκδηλώσεων προς τους αρμοδίους περιλαμβάνεται η διατήρηση της καλλιτεχνικής αριστείας, η  διατήρηση της καλλιτεχνικής ομάδας και του καλλιτεχνικού διευθυντή, όπως επίσης και το δίκτυο συνεργιών που έχουν δημιουργηθεί σε τοπικό, δικοινοτικό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ