Άνω κάτω η κυβέρνηση!


Διαβάστε επίσης για τις εξελίξεις με την Τρόικα. Διαβάστε ακόμα για τη μη ελεγχόμενη κατάσταση στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.


Ως γνωστό συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικων Βάσος Σιαρλή, η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το κυβερνητικό αλαλούμ με τις δηλωσεις του Προεδρου Χριστοφια και του Υπουργου Οικονομικων για την πορεία των συνομιλιών, που πρώτο χθες (13/11) το μεσημέρι ανέδειξε το 24H, συζητήθηκε μέσα σε ένα κλίμα έντασης ανάμεσα στους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση Σιαρλή που έκανε στις Βρυξέλλες ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκάλεσε την έκρηξη των άλλων υπουργών καθώς για το Προεδρικό οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατιας αντικατοπτριζουν τη σημερινή εικόνα των συνομιλιών.

Στο 24Η κυβερνητική πηγή που είναι μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας  ανέφερε ότι  καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Τροικα διαπραγματεύεται στη βάση ότι το Κυπριακο χρέος είναι μη βιώσιμο με αποτέλεσμα να απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα τα οποία πια κοστολογουνται στα 1,2 δις ευρω σε βάθος τριετίας. 

Η κυβερνηση εξακολουθεί να υποστηριζει οτι χρειαζεται 6 δις ευρω για την αναχρηματοδοτηση των τραπεζων ενω η Τροικα μιλα για πανω απο 10 δις ευρώ. 


Πριν από λίγο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Κληθείς να πει κατά πόσο συμφωνεί με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι υπήρξε πολύ καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτό θα το δούμε στο τέλος του δρόμου».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ερώτηση αν υπάρχουν διαφωνίες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «γιατί αυτές οι δύο δηλώσεις συγκρούονται; Γίνονται διαπραγματεύσεις σε διάφορα επίπεδα και για διάφορα θέματα. Σε ένα συγκεκριμένο θέμα αποκλείεται να έχεις κάποια βήματα προς τα μπρος, να έχεις πρόοδο την ώρα που διαπραγματεύεσαι αλλά την ίδια ώρα βασικά ζητήματα που χρειάζονται και πολιτικές αποφάσεις να είναι ανοικτά και να είναι δύσκολα; Όπως έχω πει οι δυσκολίες ήταν από την αρχή δεδομένες γνωρίζοντας ποιες είναι οι θέσεις της Τρόικα».