Απαγωγείς Κυπριωτάκη: Τον στραγγαλίσαμε και τον κάψαμε


Διαβάστε επίσης ποιός είναι ο 62χρονος παραλίγο πυρπολητής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε ακόμα για τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο.


Μία από τις πλέον συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Κρήτη, οδηγήθηκε το πρωί στο Εφετείο Ηρακλείου.

Ο λόγος για την απαγωγή και άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009.

Η υπόθεση οδηγήθηκε για εκδίκαση στο Εφετείο, ωστόσο πήρε νέα αναβολή για τον Νοέμβριο του 2013.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο, αφού η χήρα, ο γιος και ο αδερφός του άτυχου επιχειρηματία ξέσπασαν σε κλάματα οργής και απόγνωσης. Ο γιος του Κυπριωτάκη κινήθηκε απειλητικά κατά των κατηγορουμένων, ενώ το ξέσπασμα της χήρας ράγισε καρδιές.

Η ένταση που δημιουργήθηκε κινητοποίησε την Αστυνομία και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στις φυλακές τους κατηγορουμένους.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Κατηγορούμενοι είναι τρεις άντρες (ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί) εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν στην τακτική ανάκριση και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Με κυνικό τρόπο οι δύο από τους τρεις εγκληματίες που κατηγορούνται για την ειδεχθή δολοφονία του Κυπριωτάκη ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή.

Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς, ο οποίος μάλιστα είχε δουλέψει στο παρελθόν με τον 50χρονο, περιέγραψε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς χτύπησαν με γροθιές στο λαιμό το άτυχο θύμα και στη συνέχεια στο κεφάλι με μια πέτρα, και πώς κατόπιν τον στραγγάλισαν με τα ίδια τους τα χέρια, κρατώντας τα πόδια του.

Όταν πια σταμάτησε να αντιστέκεται, οι απαγωγείς περιέλουσαν το αυτοκίνητο και το πτώμα μέσα στο πορτμπαγκάζ με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

“Ενώ ο Κυπριωτάκης ήταν δεμένος, του έριξε μια μπουνιά στο λαιμό. Μετά έπιασε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Τότε πια τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Τον πίεζε με δύναμη μέχρι να τον αποτελειώσει. Εγώ τον κρατούσα από τα πόδια όσο πιο δυνατά μπορούσα.

Τον κρατούσα για να μην αντιστέκεται”, είναι ένα μέρος από την ομολογία – καταπέλτη του 25χρονου Σύρου, σύμφωνα με την οποία ως φυσικός αυτουργός του στραγγαλισμού μέχρι θανάτου του επιχειρηματία εμφανίζεται ο 33χρονος Έλληνας ελαιοχρωματιστής, ο οποίος είναι πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η σκληρή συμμορία σχεδίαζε την απαγωγή και άλλων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ενός ξενοδόχου.

Για περισσότερες ειδήσεις απο Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.