Απάντηση ΕΔΕΚ σε ΑΚΕΛ για τοποθετήσεις του ΚΣ ΕΔΕΚ


Διαβάστε επίσης, “Λουκέτο έβαλαν 12,000 επιχειρήσεις”.


«Πρώτον ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε αναληθώς ότι δήθεν η ΕΔΕΚ πίεζε για συνομολόγηση μνημονίου. Ουδέν αναληθέστερον».

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, προσθέτει η ανακοίνωση, ζητούσε ενημέρωση για τις προτάσεις της Τρόικας, στηλίτευε τη μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και καλούσε σε σκληρή και διεκδικητική διαπραγμάτευση.

Καθόρισε δε με σαφήνεια όρους και προϋποθέσεις για τη συνομολόγηση του μνημονίου. Διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαφύλαξη των κεκτημένων των εργαζομένων και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, συμπληρώνει.

«Δεύτερον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προέβαλε τον αβάσιμο και αναληθή ισχυρισμό ότι το Κ.Σ. ΕΔΕΚ επέμενε στην παραμονή στη θέση του, του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η μόνη αναφορά για το θέμα έγινε με δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ο διορισμός Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι συνταγματική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει η ΕΔΕΚ.

Θα συμφωνήσουμε, συνεχίζει, με χθεσινή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι οι εκλογές θα περάσουν και συνεπώς δεν θα πρέπει να υπάρχει εκτροπή από τα θεμιτά πλαίσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Η παραποίηση των πραγματικών γεγονότων και η επίκληση ανυπόστατων και αναληθών θέσεων και δηλώσεων είναι προφανές ότι δεν συνάδει με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ», καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ