Αποκαλυπτικό 24Η: Σε περιπέτειες μπήκε η ηγεσία της αστυνομίας


Διαβάστε επίσης, “Αγωνία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου για την Ελλάδα” αλλά και τη δήλωση του Γ.Λιλλήκα χθες 12/11 από την Πάφο.


ρεπορταζ: Δημήτρης Ιωάννου

Ο πρώην αστυνομικός απολύθηκε από το σώμα το 2006 επί αρχηγίας Χαράλαμπου Κουλέντη και μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αστυνομίας, διότι ο εν λόγω αστυνομικός αρνείτο να μεταβεί για υπηρεσία στη Λάρνακα όπου είχε μετατεθεί.

Ο πρώην αστυνομικός προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο στη πρώτη του απόφαση έκρινε ότι ορθά ενήργησε η αστυνομία.

Ο παραπονούμενος ωστόσο εφεσίβαλε την απόφαση του Ανωτάτου το οποίο εκδίκασε εκ νέου την υπόθεση με τους πέντε δικαστές τους να ακυρώνουν την πρωτόδικη απόφαση και να δικαιώνουν ουσιαστικά τον πρώην αστυνομικό.

Στην δεύτερη απόφαση το Ανώτατο έκρινε ότι η παρουσία του τότε Αρχηγού Αστυνομίας Χαράλαμπου Κουλέντη ως Προέδρου στο Συμβούλιο Εφέσεων της Αστυνομίας δεν απέδιδε το αίσθημα απόδοσης δίκαιης δίκης.

Με την δεύτερη απόφαση του το Ανώτατο κρίνει την τότε απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για απόλυση του εν λόγω αστυνομικού λανθασμένη και ουσιαστικά ο Αρχηγός της Δύναμης Μιχάλης Παπαγεωργίου “καλείται” να επαναφέρει  στο σώμα τον πρώην αστυνομικό ο οποίος διεκδικεί παράλληλα και αποζημίωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ωστόσο ο παραπονούμενος, πρώην αστυνομικός κατέληξε πριν από ένα μήνα πίσω από τα σίδερα ως ύποπτος για σοβαρά ποινικά αδικήματα και θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τον Γενάρη ημέρα έναρξης της δίκης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η  ηγεσία της αστυνομίας βρίσκεται σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία για τους περαιτέρω χειρισμούς του θέματος.