Απολύονται 300 υπάλληλοι των ΚΑ

5pasipi

Διαβάστε επίσης “Διαπραγματεύσεις με διχασμένη την Τρόικα”, αλλά και τα πρωτοσέλιδα του σημερινού 08/11 Τύπου.


 

Tην μελέτη βιωσιμότητας της  Air France – KLM Consulting, έχει στα χέρια του το διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», το σχέδιο οριστικοποιήθηκε και έχει υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο, μετά από διευκρινήσεις που ζητήθηκαν. Αυτό εντός των ημερών θα διαβιβαστεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η μελέτη υποδεικνύει ότι πρέπει να αποχωρήσουν πέραν των 300 υπαλλήλων, ενώ και ο αριθμός υπηρεσιών του κρατικού αερομεταφορέα θα πρέπει να δοθούν «έξω». Συνεπώς οι 240 υπάλληλοι που δήλωσαν ότι μπορούν να αποχωρήσουν οικιοθελώς δεν είναι αρκετοί, με βάση αυτό, το σχέδιο υποδεικνύει ότι το μοντέλο της οικειοθελούς αποχώρησης δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθότι κάποιοι κρίνεται αναγκαία η παραμονή κάποιων από τους υπαλλήλους.

Ο χρόνος έναρξης των απολύσεων, συμπληρώνει ο «Πολίτης», θα εξαρτηθεί από τη λήψη της πολιτικής απόφασης για το ποιος θα καταβάλει τις χαριστικές αποζημιώσεις. Όπως όλα δείχνουν το κράτος θα καταβάλει αυτό το ποσό σε περίοδο όμως τριών ετών.