Αρνούνται ενοχή για το πενταπλό φονικό

 

Ρεπορταζ: Δημήτρης Ιωάννου

Οι δυο Ελλαδίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας απο πάνοπλους άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της ΜΜΑΔ φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, και χειροπέδες αρνήθηΚαν ενοχή στις 8 κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων για φόνο εκ προμελέτης.

Οι  Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης κατηγορήθηκαν για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα, της επαρχίας Αμμοχώστου εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου,Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Το σκηνικό του γκανγκστερικής εκτέλεσης στήθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας.

Οι δράστες  πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και  Μάριο Καραολή 28 ετών απο την Λευκωσία ,τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 33 ετών. Οι τέσσερις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας

Αμμοχώστου.

Κατά τη σημερινή έναρξη της διαδικασίας, η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι δικαιολογείται η έκδοση διατάγματος νομικής αρωγής που ζήτησε στην προηγούμενη δικάσιμο, ο δεύτερος κατηγορούμενος Αναστάσιος Τσεχιλίδης και ορίστηκε δικηγόρος υπεράσπισής του.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 6 και 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 09.30 το πρωί για ακρόαση της υπόθεσης.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι το αίτημα είναι δικαιολογημένο λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και διέταξε την παραμονή των δύο υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο.