Η ΥΠΕΞ στη Σύνοδο Κορυφής ASEM

 


Διαβάστε επίσης, «Σοκ: Τρώει από τα σκουπίδια συμμαθητών του. Διαβάστε ακόμα για τον κίνδυνο που διατρέχουν ανήλικοι στον Αστρομερίτη.


 

Η Υπουργός, η οποία αναχωρεί σήμερα το απόγευμα, θα εκπροσωπήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και θα απευθύνει χαιρετισμό στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στην πόλη Βιεντιάν μεταξύ 5 και 6 Νοεμβρίου.

Το θέμα της 9ης Συνόδου Κορυφής του ASEM είναι “Friends for Peace, Partners for Prosperity” και οι εργασίες της αναμένεται να επικεντρωθούν σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας τροφίμων και ενέργειας, αειφόρου ανάπτυξης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κλιματικών αλλαγών και διαχείριση φυσικών καταστροφών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, για την ενίσχυση και επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας εντός του πλαισίου της ASEM.

Παράλληλα, στη Σύνοδο θα πραγματοποιηθεί τελετή διεύρυνσης της ASEM με την εισδοχή της Ελβετίας, της Νορβηγίας και του Μπαγκλαντές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, η κ. Μαρκουλλή αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος Thongsing Thammavong, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας Didier Burkhalter και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ