Χειροπέδες σε πρώην υπαστυνόμο


Διαβάστε επίσης, “Τούρκοι πίσω από την κλοπή ζώων”.


ενημέρωση: Δημήτρης Ιωάννου

Στα ίχνη σπείρας που φέρεται να έκλεβε αυτοκίνητα και να τα πωλούσε για παλιοσίδερα φαίνεται να βρίσκονται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας μετά τη σύλληψη τριών προσώπων μεταξύ των οποίων και ενός πρώην συναδέλφου τους υπαστυνόμου.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 57χρονος υπαστυνόμος ο οποίος αφυπηρέτησε πριν μερικά χρόνια από το σώμα και ένας 46χρονος, φέρονται να έκλεψαν το Σάββατο από ανοικτό χώρο στη Λευκωσία, δύο αυτοκίνητα συνολικής αξίας έξι χιλιάδων περίπου ευρώ».

Ακολούθως οι δυο ύποπτοι μετέφεραν τα κλοπιμαία αυτοκίνητα με ρυμουλκό όχημα για καταστροφή, σε συγκεκριμένη εταιρία ανακύκλωσης μετάλλων στη Λευκωσία».

Τα αυτοκίνητα παραλήφθηκαν από 26χρονο υπάλληλο της πιο πάνω εταιρίας, ενώ από την εν λόγω εταιρία εκδόθηκαν πιστοποιητικά καταστροφής των οχημάτων στο όνομα του 49χρονου, ο οποίος έλαβε το ποσό των 520 ευρώ ως αμοιβή.

Για κακή τους τύχη όμως την στιγμή που μετέφεραν το ένα από τα αυτοκίνητα με το ρυμουλκό πολίτης ο οποίος έτυχε να γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του οχήματος κάλεσε την αστυνομία άνδρες της οποίας εντόπισαν τους υπόπτους πριν τα κλοπιμαία αυτοκίνητα καταστραφούν από την εταιρία που τα αγόρασε.

Οι ύποπτοι δίδουν διάφορους ισχυρισμούς και εμπλέκουν ο ένας τον άλλο στην υπόθεση. Κατηγορήθηκαν γραπτώς για υπόθεση συνομωσίας προς συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής αυτοκινήτων και κλεπταποδοχή.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνούν κατά πόσο οι ύποπτοι εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Μιλώντας στο 24Η ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου τόνισε ότι το πρόβλημα των κλοπών οχημάτων βρίσκεται σε έκταση και κάλεσε το κοινό να μην αφήνει εκτεθειμένα τα αυτοκίνητα του και να λαμβάνει μέτρα φύλαξης τους. Επίσης κάλεσε και τους υπεύθυνους εταιριών ανακύκλωσης μετάλλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητούν πάντοτε επίσημα έγγραφα πριν την αγορά οχημάτων.