Χριστόφιας προς αρχηγούς: Εγώ δεν υπογράφω αυτό το μνημόνιο

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να δεχθεί μνημόνιο με αυτούς τους όρους, τονίζοντας μάλιστα ότι θα καταφέρει να πείσει την τρόικα να δεχθεί τις θέσεις της δικής μας πλευράς.


 Διαβάστε επίσης για τις πτωχεύσεις που καλπάζουν στη χώρα μας αλλά επίσης που βάζουν τσιπ στις γυναίκες για να μη φεύγουν.


 Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγματευτική ομάδα παρουσίασε όλα όσα συζητήθηκαν τα τελευταία 24ωρα με τους πολιτικούς αρχηγούς ανάμεσά τους και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ να ζητούν γραπτώς τόσο τις θέσεις της Τρόικα όσο και της αντιπροτάσεις που ετοίμασε χθες βράδυ η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες τις πληροφορίες υπήρξε ένταση κατά την διάρκεια της συνάντησης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Νεοκλή Συλικιώτη ενώ σε κάποια στιγμή έμεινε μόνος ο Υπουργός Οικονομικών να προσπαθεί να πείσει την αναγκαιότητα συμφωνίας.

Οι δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά έδειξαν ένα κλίμα προβληματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και αναμένονται πολιτικές εξελίξεις που θα καθορίσουν την υπόθεση μνημόνιο.