Χριστοφόρου: Η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να διαπραγματευτεί


Διαβάστε επίσης, “Το δικηγορικό επάγγελμα στο μικροσκόπιο της Τρόικας” και “Απεργίες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ιταλία”.


Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Χριστοφόρου έκανε αναφορά σε «εγκληματικά λάθη» των κυβερνώντων στην οικονομία, τα οποία «οδήγησαν τον τόπο σε πρωτοφανείς δείκτες ανεργίας, σε ύφεση, σε δυστυχία, σε απόγνωση, και ουσιαστικά διέλυσαν την οικονομία και την κοινωνία».

Είπε πως οι κυβερνώντες «φαίνονται αδύναμοι να διαπραγματευτούν και να δώσουν λύση με την Τρόικα», και πρόσθεσε πως έφεραν τον τόπο στην αβεβαιότητα με την καθυστέρηση, την οποία «εντέχνως και ευφυώς οι ίδιοι επιδίωξαν για να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη του λαού για να εξασφαλίσουν τάχατες δάνεια από τρίτες πηγές και ουσιαστικά να μετακυλήσουν το Μνημόνιο σε μια άλλη Κυβέρνηση».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε πως η Κυβέρνηση έφερε τον τόπο στην αβεβαιότητα, με τη δημιουργία αρνητικού ψυχολογικού κλίματος και στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και τη δημιουργία της εικόνας ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών.

«Ουσιαστικά, οι κυβερνώντες συνεχίζουν και πάλι, με την άγονη συνθηματολογία, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς μια σοβαρή, υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης που σοβεί στον τόπο μας, αλλά πολύ περισσότερο χωρίς ισχυρή, διαφανή, διαπραγματευτική θέση απέναντι στην Τρόικα», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ