Χριστοφόρου: Πως θα αντιμετωπίσει η Τρόικα τον Συνεργατισμό;

 


Διαβάστε επίσης το 2013 φτάνει το υγραέριο στην Κύπρο. Διαβάστε ακόμα οι Ε/κ ξόδεψαν 4 εκατ. στα κατεχόμενα.


Ο Πρόεδρος της Επ. Εμπορίου και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ανάφερε ότι το συνεργατικό κίνημα στην Κύπρο απέδειξε μέσα από μια εκατονταετή πορεία τη συνολικά θετική προσφορά του στην κοινωνία και στην οικονομία.

«Το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης του Συνεργατισμού αποτελεί μοντέλο και για άλλες χώρες και οποιαδήποτε παρέμβαση και ανατροπή αυτού του μοντέλου θα βλάψει και το Συνεργατισμό, και την κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Χριστοφόρου και κάλεσε την Κυβέρνηση και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να πείσουν την Τρόικα ότι το θέμα του Συνεργατισμού δεν έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά ελλείμματα ούτε γενικά με το θέμα του δημοσίου χρέους, αλλά με ένα μοντέλο που εφαρμόστηκε με πρωτοτυπία στην Κύπρο και πέτυχε.

Κάλεσε τέλος τους κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όλα αυτά τα ζητήματα και να σταματήσουν να λαϊκίζουν και να συνθηματολογούν «παίζοντας το ‘τζάμπα μάγκες’ στις πλάτες των προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας και της κυπριακής κοινωνίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ