Χτυπάει κόκκινο η ανεργία στους νέους

 


Διαβάστε επίσης ποιοι θα λάβουν μέρος στην σημερινή διαπραγματευτική ομάδα με την Τρόικα και διαβάστε ακόμα για την έκρηξη σε αυτοκίνητο 44χρόνου στη Λεμεσό


Τελειώνοντας τις σπουδές , πολλοί λίγοι είναι οι νέοι είτε που θα εργοδοτηθούν στον τομέα τον οποίο έχουν σπουδάσει είτε θα έχουν την ευκαιρία για επιβίωση σε οποιοδήποτε τομέα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ένας στους τρεις Κύπριους νέους είναι άνεργος. Συγκεκριμένα η ανεργία μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών ανήλθε στο 29.3% .

Αν συγκρίνει κανείς το ποσοστό ανεργία με τον Σεπτέμβριο του 2011, θα αντιληφθεί πως υπήρξε σημαντική αύξηση 6,4%.

Η ανεργία στους νέους αυξήθηκε από το 22,9% στο 29.3% από πέρσι τον Σεπτέμβριο. 

Τα πιο πάνω στοιχεία δείχνουν μια δραματική αύξηση των ποσοστών ανεργίας ανάμεσα στους νέους, καθιστώντας την Κύπρο και χαρακτηρίζοντας την ανεργία που πλήττει το νησί ως μια από τις πιο ψηλές που έχουν σημειωθεί στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες οι οποίες έχουν βιώσει την ανεργία σε ψηλά επίπεδα αφού το ποσοστό ανεργίας στου νέους αγγίζει το 55,6% .

Η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά . Ενώ ακολουθεί η Ισπανία με ποσοστό 54,2% και μετά η Ιταλία και Πορτογαλία με 35,1%.  Η Ιρλανδία, είναι επίσης από τις χώρες με ψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους και φτάνει το 34,5%. Από την άλλη η Βουλγαρία κυμαίνεται σε κοντινά ποσοστά με την Κύπρο, αγγίζοντας το  29,4%.  Ωστόσο, οι υπόλοιπες χώρες έχουν χαμηλότερο ποσοστό από την Κύπρο.

Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος , η Ελλάδα, η  Ισπανία , η Ιταλία  και η Πορτογαλία, έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την ανεργία. 

Μια ματιά όμως στα ποσοστά ανεργίας νέων στις στις χώρες Ε.Ε , όπως καταγράφηκαν για τον Σεπτέμβριο του 2012 , θα δώσει ακριβώς την εικόνα, της σημαντικότητας της αυξητικής αλλαγής στο πρόβλημα της ανεργίας. Ο Μέσος όρος ανεργίας των νέων στις χώρες της Ε.Ε φτάνει  το 22,7% ενώ για χώρες Ευρωζώνης το ποσοστό αυτό αγγίζει το 23,3%.

Συνολικά 5.520 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι κάτω 25 είναι άνεργοι σε χώρες της Ε.Ε, βλέποντας τα όνειρα τους να γκρεμίζονται σε χώρες εκ των οποίων οι 3.493 εκατομμύρια από αυτούς προέρχονται από χώρες της Ευρωζώνης.