Δάκρυσε ο Ομπάμα – Θρίλερ οι εκλογές

 


Διαβάστε επίσης, “Η Γερμανία μπλοκάρει το Μνημόνιο” αλλά και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


 

Μπροστά σε 20.000 συγκεντρωμένους πολίτες του Des Moines, ο Ομπάμα έδειξε το πιο αληθινό πρόσωπό του και δεν άφησε κανέναν από τους παριστάμενους ασυγκίνητο.

Ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλώτισε» την εικόνα του υποψήφιου προέδρου ενώ εκείνος εξιστορούσε τις μνήμες του από τις πρώτες στιγμές του στο Des Moines, όπου ως νεαρός και άσημος, τότε, πολιτικός ζητούσε την εμπιστοσύνη τού κόσμου και μία ψήφο που, καθώς φαίνεται, τον στηρίζει μέχρι και σήμερα.

Αυτό που πάνω και πρώτα από όλα τόνισε ο Ομπάμα απευθυνόμενος προς τους υποστηρικτές του ήταν η ανάγκη του για επανεκλογή με τη βοήθειά τους, ώστε να μη μείνουν στη μέση όλα όσα θα σημάνουν τη μεγάλη αλλαγή στις ΗΠΑ. 

Ξημερώνουν… κρίσιμες εκλογές 

Οι Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών (και άρα τους περισσότερους εκλέκτορες) στα λεγόμενα swing states. Πρόκειται για πολιτείες-κλειδιά που συνήθως καθορίζουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα,

Ο Ρόμνεϊ βρέθηκε στην Φλόριδα, τη Βιρτζίνια, το Νιου Χάμσαϊρ και το Οχάιο ενώ ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Αϊόβα, το Γουισκόνσιν και με τη σειρά του και το Οχάιο, μαζί με τον Μπρους Σπρίνγστιν και τον ράπερ Jay-Z. 

Η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί από ελάχιστες πολιτείες, με βασικότερη αυτή του Οχάιο, τα αποτελέσματα του οποίου λέγεται ότι θα είναι κρίσιμα για το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρει το BBC.

Μέχρι στιγμής, μπροστά φαίνεται πως βρίσκεται με μικρό προβάδισμα ο Ομπάμα, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τα πάντα θα μπορούσαν να αλλάξουν σε μια αναμέτρηση που εκτιμάται ότι θα κριθεί στη γραμμή του τερματισμού.