Δεν αναγνωρίζω την σημαία στον Πενταδάκτυλο

Γράφει η Σωτηρούλλα Γρηγορίου

Ο μόνος που αναγνωρίζει αυτή την πλευρά της Κύπρου είναι η Τουρκία, που παράνομα ανακήρυξε πριν 29 χρόνια την βόρεια πλευρά του νησιού μου, ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Εγώ, αυτό το λέω ψευδοκράτος. Την πατρίδα μου, την πήραν οι Τούρκοι εισβολείς το 1974 και την ανακήρυξαν κράτος εννέα χρόνια μετά, κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Δικαίου.

Εγώ αυτό δεν το αναγνωρίζω. Δεν θέλω καμία αστυνομία να με σταματάει όταν θέλω να επισκεφθώ το Βαρώσι, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα. Δεν θέλω να με σταματήσει κανείς όταν η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά και ο παππούς, θα με πάνε στο σπίτι που μεγάλωσαν και στη γειτονιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Το δικό μου πατρικό σπίτι, που επίσης θα δείξω στα παιδιά μου, είναι απέναντι από το βουνό του Πενταδακτύλου. Είναι απέναντι από την σημαία που φωτίζει κάθε βράδυ τον Πενταδάκτυλο. Εγώ απλά στεναχωριέμαι γιατί δεν τα έχω ζήσει, δεν τα έχω δει. Η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά και ο παππούς δεν στεναχωριούνται. Είναι πληγωμένοι και κλαίνε σε κάθε αντίκρισμα αυτού του σκηνικού.

Και όμως, 21 χρόνια μετά τη γέννηση μου και ακόμα.. δεν σας αναγνωρίζω!