Διαβάστε: Ξαφνική παραίτηση δημάρχου

 


Διαβάστε ακόμη ποιοι Ελληνοαμερικανοί είναι υποψήφιοι στις Αμερικανικές εκλογές, αλλά και ποιος είναι ο νεαρός που σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη με βιονικό πόδι.  


 Ο Τρεμπλέ, 70 ετών, δήμαρχος από το 2001 της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλόφωνης πόλης στον κόσμο, η θητεία του οποίου επρόκειτο να λήξει το Νοέμβριο του 2013, ανακοίνωσε την παραίτησή του επιστρέφοντας στο δημαρχείο ύστερα από τέσσερις ημέρες ξεκούρασης και περίσκεψης.

“Απόψε, θέλω να απευθυνθώ σε σας άνδρες και γυναίκες του Μόντρεαλ. Θέλω να σάς πω ότι ύστερα από 25 χρόνια εγκαταλείπω το δημόσιο βίο”, τόνισε ο Τρεμπλέ απευθυνόμενος στους κατοίκους του Μόντρεαλ μέσω της τηλεόρασης.

Η παραίτηση αυτή είναι άμεσο αποτέλεσμα των αποκαλύψεων που έκαναν μάρτυρες σε μια δημόσια επιτροπή, η οποία ερευνά για φαινόμενα διαφθοράς σε σχέση με την ανάθεση δημοσίων έργων.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα πρώην στέλεχος του κόμματος του δημάρχου, ο Μαρτέν Ντιμόν, κατηγόρησε τον Τρεμπλέ ότι έκλεισε τα μάτια σε παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του και ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν κυρίως από κύκλους της μαφίας της Σικελίας.

Ο Τρεμπλέ έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές.

“Ο πατέρας μου μού είχε πει κάποτε να μην ασχοληθώ με την πολιτική γιατί είναι βρώμικη και θα με καταστρέψει. ‘Ομως, το πάθος μου για το Κεμπέκ και το Μόντρεαλ χάραξαν την πορεία που επρόκειτο να ακολουθήσω. Σ’ αυτήν ξόδεψα όλη μου την ενέργεια, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό”, τόνισε.

“Ωστόσο, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μου. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη”, υπογράμμισε ο Τρεμπλέ ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.