Διθύραμβοι από τα διεθνή ΜΜΕ για τoν B. Obama


Διαβάστε ακόμη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Κύπρο, αλλά και το αποκαλυπτικό… ατύχημα παρουσιάστριας. 


Με εκτενείς αναφορές, κολακευτικά σχόλια και έμφαση στο γεγονός ότι ο Obama «πήρε» τις πολιτείες-«κλειδιά», κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά δημοσιεύουν στοιχεία, εκτιμήσεις, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκλογική βραδιά. 

«Επανεκλογή Obama, που πήρε τις πολιτείες-κλειδιά», είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Cnn, το οποίο στην ιστοσελίδα του, εκτός από όλα τα εκλογικά στοιχεία, φιλοξενεί τις απόψεις των αρθρογράφων του, ενώ δίνει την δυνατότητα και στο κοινό να γράψει την άποψή του σχετικά με το πώς βλέπει την επανεκλογή αλλά και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. 

«Ηταν η νύχτα του Obama», λένε χαρακτηριστικά οι New York Times, στο site των οποίων υπάρχει απομαγνητοφώνηση του μεγαλύτερου μέρους της ομιλίας του μετά την παραδοχή της ήττας του Mitt Romney.  

Με την σειρά του το Fox news λέει, τόσο στον τίτλο του, όσο και μέσα στο ίδιο το άρθρο ότι πολύ πιθανόν ο Obama τώρα να πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο ούτως ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς. Όλα ανεξαιρέτως τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τις οποίες ναι μεν θα κάνει απαλλαγμένος από το βάρος και την αγωνία της επανεκλογής, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν θα είναι κάτι εύκολο.    

«Οι Αμερικανοί δίνουν δεύτερη θητεία στον Obama. Οι προκλήσεις είναι μπροστά του», είναι ο τίτλος του θέματος του Reuters, ενώ ο Guardian αναφέρει: «Αποφασιστική ετυμηγορία των Αμερικανών: Ο Obama Aμερικανός πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια». «Ο Obama μας λέει ότι τα καλύτερα έρχονται», συμπληρώνει το Sky News, μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την πολιτική, αλλά και επικοινωνιακή δράση του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ.  

Σύντομος και περιεκτικός ο τίτλος του θέματος της ισπανικής El Pais: «Επανεκλογή Obama», ενώ η γαλλική Le Monde έχει εκτενές φωτογραφικό υλικό, καθώς και αναφορά στα δημοψηφίσματα που έγιναν σχετικά με την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Όμως, με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν και οι τουρκικές εφημερίδες την επανεκλογή Obama. «Ο Obama επικρατεί και γράφει ξανά ιστορία», γράφει η Hurriyet. Ενώ, τέλος η Μilliyet λέει: «Νίκη του Obama στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».