Δύο υποθέσεις απάτης διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα


Διαβάστε επίσης ποια είναι τα δύο νομοσχέδια που πάνε άμεσα για ψήφιση. Διαβάστε ακόμα για τα επεισόδια που έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών.


Σε μια περίπτωση, 29χρονος φερόταν να υποσχόταν σε άνεργους εργασία αποσπώντας τους χρήματα και σε δεύτερη 40χρονος φέρεται να κατάφερε να αποσπάσει εμπορεύματα από υπεραγορές με ψευδείς παραστάσεις. Η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικά εντάλματα σύλληψης και καταζητεί τους δύο υπόπτους, ενώ απευθύνει έκκληση στο κοινό να μην εμπιστεύεται άγνωστα πρόσωπα.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «χθες καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από δύο ιδιοκτήτες υπεραγορών ότι συγκεκριμένο άτομο μετέβη στα καταστήματα τους και ισχυριζόμενος ότι είναι μεγάλος εργολάβος οικοδομών ζήτησε να του κάνουν πίστωση. Από τον ένα ιδιοκτήτη εξασφάλισε σε δύο περιπτώσεις εμπορεύματα αξίας 600 ευρώ και από τον άλλο ιδιοκτήτη εμπορεύματα αξίας 400 ευρώ». Πρόσθεσε πως ο ύποπτος ανέφερε πως η εταιρεία του θα τους πλήρωνε σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ δεν απαντούσε στις κλήσεις τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, «πρόκειται για ένα 40χρονο Ελληνοκύπριο από τη Λάρνακα, ο οποίος απασχόλησε και παλιά την Αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις. Η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητεί τον 40χρονο».

Πρόσθεσε πως σε άλλη περίπτωση «τέσσερα διαφορετικά άτομα, άγνωστα μεταξύ τους, κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι το Νοέμβριο 29χρονος από τη Λάρνακα, προφασιζόμενος ότι εργάζεται ως υπεύθυνος σε εταιρεία στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι και με σκοπό να τους εξασφαλίσει εργασία, κατάφερε να τους αποσπάσει σημαντικό χρηματικό ποσό. Από ένα άτομο ο ύποπτος πήρε 140 ευρώ, από δύο άλλους 200 ευρώ και από τον τέταρτο πήρε 260 ευρώ».

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι «αφού πήρε τα χρήματα ο ύποπτος εξαφανίστηκε και η Αστυνομία αναζητεί τον 29χρονο, ο οποίος απασχόλησε την Αστυνομία παλιότερα με παρόμοιες υποθέσεις. Η Αστυνομία πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους απάτες και πως αρκετοί άλλοι συνάνθρωποι μας έχουν εξαπατηθεί και έχουν δώσει μικρότερα ποσά». Γι’ αυτό, συνέχισε, «καλούμε τον κόσμο να μεταβεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει τις υποθέσεις αυτές ακόμα και για το μικρότερο ποσό που πιθανόν να δόθηκε».

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που προσεγγιστεί από άγνωστα σε αυτό άτομα να μην τα εμπιστευτεί και να ενημερώσει σχετικά την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ