Δύσκολη και έντονη η διαπραγμάτευση με την Τρόικα


Διαβάστε επίσης “Ισπανική τράπεζα σταματά τις εξώσεις μετά από αυτοκτονία” αλλά και για το “τρελό” αυτοκίνητο του Mario Balotelli.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, εκτός από την πολύωρη πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 10/11 στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης και των επικεφαλής της Τρόικας, στην παρουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή συναντήθηκε εκ νέου με τους τρεις επικεφαλής της αποστολής της Τρόικας το απόγευμα.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιαρλή προέβη σε ενημέρωση της Τρόικας πάνω σε σημεία στα οποία ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και έντονη και σε πολιτικό και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Κατά την πρωινή χθεσινή 10/11 συνάντηση, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός, συζητήθηκαν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του Συνεργατισμού.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου τη Δευτέρα 12/11 θα παραστεί στη συνεδρία του Eurogroup και την Τρίτη 13/11 θα προεδρεύσει της συνεδρίας του Ecofin.

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο ξημερώματα της Τετάρτης 14/11, με νέες διαβουλεύσεις να αναμένονται σε πολιτικό επίπεδο με την ομάδα της Τρόικας.

Πηγή ΚΥΠΕ