Ερντογάν: Εκτός της λίστας του ΤΙΜΕ για το 2012


Διαβάστε ακόμη: Εκτός στρατού οι γκέϊ στην Τουρκία.  


Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την περυσινή χρονιά, που ο Τούρκος πρωθυπουργός, όχι μόνο βρισκόταν σε μια από τις πρώτες θέσεις της λίστας του ΤΙΜΕ, αλλά στην σχετική ψηφοφορία για τα πιο σημαντικά πρόσωπα του 2011 είχε λάβει 122.000 ψήφους.   

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο λόγος που το περιοδικό δεν συμπεριέλαβε καν τον Erdogan, (που έχει χαρακτηριστεί ακόμη και πρόσωπο της χρονιάς στο παρελθόν) παραμένει άγνωστος. Οχι μόνο δεν βρίσκεται στην λίστα, αλλά οι αναγνώστες του περιοδικού δεν ρωτήθηκαν καν για το συγκεκριμένο πρόσωπο. 

Φέτος, στον κατάλογο του εντύπου βρίσκονται 40 ονόματα, όπως αυτό του Σύριου προέδρου Bashar al-Assad, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, του Tim Cook, διαδόχου του θρύλου της Apple, Steve Jobs, αθλητές, πολιτικοί, τραγουδιστές, το μποζόνιο του Higgs, καθώς και το διαστημικό λεωφορείο της NASA Curiosity. Οχι όμως ο Erdogan.    

Mέχρι στιγμής πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Αιγύπτιος πρόεδρος Mohamed Morsi με 220.000 ψήφους, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un να ακολουθεί δεύτερος. Η ψηφοφορία για τα δημοφιλέστερα πρόσωπα του 2012 κλείνει στις 12 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δύο ημέρες μετά.