“Ένας στους τρεις Ρώσους είναι αλκοολικός”

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ιζβέστια” αναφέρει ότι “ο αλκοολισμός αφορά το 30% του ρωσικού πληθυσμού” και ότι ένας στους 10 πολίτες στη Ρωσία έχει κάποια “ψυχολογική διαταραχή που συνδέεται με την κατανάλωση οινοπνευματωδών”.


 

Διαβάστε επίσης γιατί έφτασαν τα 135 εκ. ευρώ τα διακστικά εντάλματα και γιατί διακόπηκε και πάλι το ρεύμα σε πολλές περιοχές της Κύπρου.


 

Ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν επαληθεύεται από τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν ότι μόνον 2,7 εκατομμύρια πολίτες είναι αλκοολικοί στη Ρωσία, που έχει συνολικό πληθυσμό 143,1 εκατομμύρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος εδρεύει την Γενεύη έχει καταγράψει ότι στη Ρωσία ο κάθε κάτοικος καταναλώνει 15,7 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ η οποία είχε δημοσιοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2011, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ πεθαίνει ένας στους πέντε κατοίκους της Ρωσικής ομοσπονδίας. Στην Γαλλία η αντίστοιχη αναλογία είναι ένας στους 20.

Ο Μπρούνε αναφέρει επίσης ότι λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στη Ρωσία έχει πλέον υποχωρήσει μόλις στα σχεδόν 63 έτη.

Πηγή: 24h.gr