Επαναξιολογεί τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Αυστραλία


Διαβάστε επίσης, “Ελλάδα: Με κασετόφωνο στη Βουλή ο Χαϊκάλης” αλλά και γιατί αποφάσισε τράπεζα της Ισπανίας να σταματήσει τις εξώσεις.


Προκειμένου να εξετάσει και αξιολογήσει το έργο που επιτελούν οι 15 άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που βρίσκονται εκεί ως μέρος της μόνιμης δύναμης των Ηνωμένων Εθνών – ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με την AFP, η αξιολόγηση γίνεται μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Στη συνέχεια και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 και στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας θα αποφασιστεί “το μέγεθος και η φύση της αυστραλιανής αστυνομικής παρουσίας στην Κύπρο”.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως όσο διαρκεί η αξιολόγηση δεν είναι σωστό για την AFP να κάνει άλλα σχόλια.

Ομογενείς παράγοντες εκφράζουν φόβους ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των περικοπών που έχει ξεκινήσει η αυστραλιανή Κυβέρνηση και στόχος της είναι η μείωση της παρουσίας των Αυστραλών αστυνομικών στην Κύπρο, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Όπως υποστηρίζουν ομογενείς, η συγκεκριμένη κίνηση αν τελικά στοχεύει στη μείωση της αυστραλιανής δύναμης στην Κύπρο, θα σηματοδοτήσει στην παγκόσμια κοινότητα και τον υποβιβασμό της σπουδαιότητας του κυπριακού ζητήματος.

Πηγή ΚΥΠΕ