“Επικίνδυνες θέσεις επαναφέρουν Λιλλήκας-Αναστασιάδης”


Διαβάστε επίσης, “Apple και HTC φτάνουν σε συμβιβασμό ” και “Η Πέγκυ Ζήνα άνοιξε… σουβλατζίδικο“.


Οι σημερινές 11/11 τοποθετήσεις των υποψηφίων Προέδρων Λιλλήκα-Αναστασιάδη για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της CYTA, φέρνουν ξανά στην επιφάνεια αυτό που έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τους δύο ανθυποψηφίους μας. Oι οποίοι κρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις από το λαό και δειλά – δειλά τις επαναφέρουν υπό κάλυψη, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Βαλεντίνου Πολυκάρπου, αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά.

«Επαναφέρουν θέσεις επικίνδυνες για την οικονομία, την ευημερία της και των χιλιάδων υπαλλήλων που τους αφορούν και με αυτό τον τρόπο μεταφέρουν στην κυπριακή κοινωνία απόψεις ξένες προς αυτήν, τις οποίες στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία συμφώνησε ότι θα τις απορρίψει ενόψει και της διαπραγμάτευσης της Κύπρου με τους δανειστές μας», αναφέρει.

«Ο κ. Αναστασιάδης τοποθετείται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της CYTA, υπό προϋποθέσεις, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πλήρη ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ιδιαίτερα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών», αναφέρει ο κ. Πολυκάρπου για να προσθέσει πως «όσο και εάν προσπαθεί δεν μπορεί να ξεφύγει από πάγια διαχρονικές του θέσεις οι οποίες σιγά – σιγά επανέρχονται στο δημόσιο λόγο υπό το πρόσχημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Προσθέτει πως «η προσπάθεια συνομολόγησης κείμενου συγκλίσεων μεταξύ ΔΗΚΟ και Αναστασιάδη τίθεται για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό αμφισβήτηση, καθώς ο κ. Αναστασιάδης αναιρεί και αυτήν τη συμφωνία του με το ΔΗΚΟ με την ίδια ευκολία την οποία αναίρεσε και τη θέση του για εμπλοκή της Τουρκίας στο διάλογο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Εάν κάτι τέτοιο αποτελεί συμφωνημένη διαδικασία ανάμεσα στους δυο εταίρους και εάν οι απόψεις τους ταυτίζονται επί αυτών των συγκεκριμένων σημείων, οφείλουν επιτέλους να το δηλώσουν καθαρά στο κυπριακό λαό», αναφέρει.

Επιπλέον, είπε πως «εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση του κ. Λιλλήκα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος δηλώνει υπέρ της ιδιωτικοποίησης της CYTA», προσθέτοντας πως «δεν έχει σημασία κατά πόσο αυτή θα είναι επί μέρους ή κατά ένα ποσοστό, καθώς με την ίδια την λογική του αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει, σύμφωνα πάντα με τα κατά καιρούς οικονομικά δεδομένα». «Θέση εξίσου επικίνδυνη πίσω από την οποία κρύβεται η πλήρης παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα χέρια ιδιωτών και των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς στην ανεργία», είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε πως «ανεξάρτητα εάν οι δύο ανθυποψήφιοι μας κρύβονται πίσω από προϋποθέσεις και μισόλογα, εμείς επιμένουμε να τοποθετούμαστε ξεκάθαρα υπέρ των συμφερόντων του τόπου και των υπαλλήλων στους ημικρατικούς οργανισμούς», συμπληρώνοντας πως «ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος υπερασπίζεται το συμφέρον των δημόσιων οργανισμών, των εργαζομένων σε αυτούς και της οικονομίας του τόπου».

Πηγή ΚΥΠΕ