Επίκειται η ημερομηνία καθόδου της Τρόικα


Διαβάστε επίσης για την εκπόρνευση Κύπριας από γνωρημία στο facebook. Διαβάστε ακόμα για τις εξελίξεις στο θέμα της  παραλίγο δολοφονίας του Γεν. Εισαγγελέα.


Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ότι η αποστολή θα βρίσκεται στην Κύπρο αύριο (Τετάρτη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις εντοπιζόταν στον τραπεζικό τομέα, χωρίς ωστόσο να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν αφορούσε στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών ή κάτι άλλο.

Σημειώνεται συναφώς και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» στο κυπριακό καθεστώς κρατικών εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα, το οποίο θα επιτρέψει την πρόσβαση των επιλέξιμων τραπεζών σε μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Σε σχέση με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πηγές στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι μάλλον παίζεται κάποιο «πολιτικό παιγνίδι», τονίζοντας ότι δεν βλέπουν να αποτελεί εμπόδιο στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το μνημόνιο. Επισημαίνουν πάντως ότι τέτοια συζήτηση προκαλεί ζημιά στις κυπριακές τράπεζες και την Κύπρο.

Πηγές του Ταμείου δε θέλησαν να προβούν σε κανένα σχολιασμό των πληροφοριών ότι ενώ οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να κατέβουν στην Κύπρο, το ΔΝΤ αντιδρά.

«Δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, αλλά μόνο Τρόικα. Και ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει το πότε θα ξεκινήσουμε την αποστολή στην Κύπρο», ανέφεραν.

Πάντως, εδώ και 15 μέρες, το κλίμα που έδιναν αξιωματούχοι του ΔΝΤ ήταν πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου εκτιμούσε πως θα βοηθούσε στο ξεπέρασμα των διαφορών αν μετέβαινε η αποστολή της Τρόικας στην Κύπρο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ