Επιστολές στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές έστειλε ο Ομήρου

 


Διαβάστε επίσης, “Τα είπαν Λιλλήκας- Δημήτριάδης για την οικονομία” και “Στο World Travel Market ο Υπουργός Εμπορίου”.


Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο Βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαΐδης είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει διάφορες αναφορές για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου με προφανή στόχο να διασυνδεθεί αυτό με την επί θύρας Δανειακή Σύμβαση.

«Είναι προφανές ότι μεθοδεύεται από κάποιες κατευθύνσεις η εκβιαστική τροποποίηση προνοιών της νομοθεσίας μας που αφορούν κυρίως τον εταιρικό φόρο, ως προϋπόθεση για το κυπριακό δάνειο από την Τρόικα. Το θέμα του φορολογικού συστήματος της Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία και τυχόν διαφοροποίηση του θα πλήξει καίρια τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο τομέας των υπηρεσιών που αντιστοιχεί στο πέραν του 40% του ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Το ΚΣ ΕΔΕΚ, συνέχισε ο κ. Νικολαΐδης, θεωρεί ότι πρέπει η χώρα μας να αντιδράσει συντονισμένα και δυναμικά για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

«Με στόχο να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Σεργκέτ Στάνισεβ (Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος), τον κύριο Χάννες Σβόποτα (Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και τον κύριο Σίγκμαρ Γκάμπριελ (Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας  Ευρωπαίους ηγέτες. Με τις επιστολές αυτές ο Γ. Ομήρου δίνει διευκρινίσεις για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου και  αντικρούει τους ισχυρισμούς ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καλεί δε τους παραλήπτες της επιστολής να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους ώστε να αποτρέψουν να πληγεί ακόμα περισσότερο η κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που αγωνίζεται να βγει από την κρίση», συμπλήρωσε.

Στις επιστολές αυτές, είπε ο κ. Νικολαΐδης,  «γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι με την είσοδο μας στην ΕΕ το φορολογικό μας καθεστώς έτυχε έγκρισης από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και ότι η Κύπρος εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα εποπτεύεται πέρα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και από την ΕΚΤ, με το άνοιγμα λογαριασμών και τις μεταφορές χρημάτων να ελέγχονται επισταμένα».

«Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι η Κύπρος αποτελεί τη δίοδο κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ευρώπη και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να διατηρηθεί το ισχύον φορολογικό σύστημα στην Κύπρο», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ