Επιτελείο Λιλλήκα: Προεκλογικές σκοπιμότητες Αναστασιάδη-Μαλά


Διαβάστε επίσης, “Λ. Χριστοφόρου: Σοβαρή η υπόθεση διαχείρισης του ΦΑ”.


Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των επιτελείων του κ. Αναστασιάδη και του κ. Μαλά για τη δυναμική την οποία αναπτύσσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας», καθώς και «την οργανωμένη προσπάθεια τους να υποσκάψουν και να χαρακτηρίσουν ως ‘ανέφικτη’, ‘λαϊκιστική’ και ‘αέρα κουπανιστόν’ την πολύ συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Λιλλήκας».

Τα δύο επιτελεία, συνεχίζει, αναιρούν δημόσιες τοποθετήσεις που είχαν κάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 25 Απριλίου 2012, ο κ. Νεοφύτου σε γραπτή εισήγηση του σε συνέδριο ανέφερε ότι «θα έπρεπε ίσως πριν από κάθε νέο γύρο αδειοδοτήσεων να έμπαινε ο όρος η κυπριακή εταιρία να συμμετέχει με ένα ποσοστό στην εκμετάλλευση του κάθε ενεργειακού μας οικοπέδου», ώστε να έχει τη δυνατότητα «να προβαίνει σε Δημόσια Προσφορά (IPO) πριν από κάθε γύρο αδειοδοτήσεων και να αντλεί κεφάλαια μερικών δισεκατομμυρίων».

«Με τον τρόπο αυτό θα παρεχόταν η δυνατότητα σε ντόπιες επιχειρήσεις, ιδιώτες επενδυτές, καθώς και σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και να μετέχουν και να εμπλέκονται στην ενεργειακή εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Λιλλήκα.

Προστίθεται ότι «ο κ. Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τόνισε ότι οποιαδήποτε κέρδη υπάρξουν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα υπάρξουν μετά από πενταετία-δεκαετία, οπότε θα πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούμε να μεταφέρουμε μελλοντικά έσοδα στο παρόν». Ο κ. Χατζηγεωργίου, καταλήγει η ανακοίνωση, «πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται μόνο με πώληση δικαιωμάτων κάποιου οικοπέδου προς κάποιον».

Πηγή ΚΥΠΕ